
HULU SELANGOR: Pengundi di Kuala Kubu Baharu (KKB) perlu bangkit dan ‘humban’ Pakatan Harapan melalui Pilihan Raya Kecil (PRK) menjelang esok Sabtu (11 Mei).
Pengerusi PERIKATAN NASIONAL Selangor, Datuk Seri Azmin Ali berkata, rakyat pada hari ini sedang dihina dan diaibkan oleh pihak musuh.
“Hari ini kita sedang diinjak-injak. Agama kita diremehkan dan budaya kita dipersendakan,” katanya.
Beliau berkata demikian dalam program Ceramah Perdana Perikatan Nasional di Jalan Meranti 6, Seksyen 1, Fasa 3, Batang Kali, lewat malam tadi.
Menurutnya, penduduk di KKB sedang memilih seorang wakil rakyat yang dapat membawa suara rakyat di sini, bukan seorang yang menjadi ‘rubber stamp’ dan pengampu kepada sebuah kerajaan yang zalim dan tidak prihatin rakyat.
“Apabila Amirudin (Menteri Besar Selangor) naikkan cukai pintu, dia (DAP) akan sokong. Amirudin naikkan cukai taksiran, dia akan sokong. Kerajaan pusat naikkan SST, dia akan sokong.
“Sebaliknya, jika rakyat sudah tidak boleh menerima perkara sedemikian, pengundi di KKB perlu memilih calon daripada Perikatan Nasional.
“Saya yakin dia akan pertahankan prinsip semak dan imbang.
“Jika Amirudin nak naikkan cukai pintu, saya berikrar akan lawan beliau habis-habisan dalam sesi dewan negeri akan datang,” tegasnya.
Tambah beliau, tujuan rakyat memilih kerajaan adalah bagi memberi manfaat kepada rakyat.
“Sebab itu kita tidak boleh pertahankan DAP, kita kena humban DAP dan Pakatan Harapan yang langsung tak peduli kepada rakyat di bawah,” katanya. – HARAKAHDAILY 10/5/2024




















