
JENIN, Tebing Barat: Tentera Zionis Israel telah membunuh empat rakyat Palestin dalam serangan dron terbaharu ke atas bandar Jenin di Tebing Barat yang diduduki.
“Sebilangan mangsa juga cedera, beberapa orang daripadanya berada dalam ‘kecederaan serius’,” lapor Palestine TV pada awal hari ini, Rabu (25 Okt).
- Advertisement -
Secara berasingan, seorang remaja Palestin yang ditembak oleh tentera Israel pada minggu lalu meninggal dunia akibat kecederaan dialaminya.
Serangan itu sekurang-kurangnya merupakan kali ketiga oleh kuasa kejahatan udara Israel di kawasan itu sejak 7 Oktober lalu.
Dengan pembunuhan baharu itu, jumlah kematian rakyat Palestin di Tebing Barat yang diduduki mencecah 100 orang sejak Oktober 2023. – HARAKAHDAILY 25/10/2023




















