Berita gembira buat ahli PAS

Idris, Tuan Ibrahim dan Iskandar dalam Majlis Pelancaran Kupon Setiap Ahli PAS RM10 untuk Pembinaan Kompleks PAS Pusat, di Kuala Lumpur pada hari ini, 25 Mac 2024.
- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Berita gembira kepada seluruh ahli Parti Islam Se-Malaysia (PAS) yang bakal mendapat sebuah kompleks di bawah PAS Pusat sendiri.

Naib Presiden PAS, Datuk Ustaz Idris Ahmad berkata, kompleks yang akan dibina tidak lama lagi di atas tapak seluas lima ekar yang berdekatan dengan kawasan Lembah Kelang bakal menjadi satu mercu tanda kebanggaan kita semua.

- Advertisement -

“Bagi tanah yang bernilai RM5 juta ini, pihak pengurusan pembinaan telah melunaskan pembayaran RM100,000 dan berbaki RM400,000 perlu dibayar selepas bulan Ramadan kelak.” 

“Di sana juga, kita akan mendirikan dewan untuk melaksanakan program-program parti dan banyak lagi kemudahan-kemudahan yang akan dibina di sana,” katanya dalam Majlis Pelancaran Kupon Setiap Ahli PAS RM10 untuk Pembinaan Kompleks PAS Pusat, di sini, hari ini.

Turut hadir ialah Timbalan Presiden PAS, Dato’ Sri Tuan Ibrahim Tuan Man dan Bendahari PAS Pusat, Dato’ Iskandar Abdul Samad yang masing-masing selaku Penaung dan Pengerusi Pembinaan Kompleks PAS Pusat berkenaan.

Sehubungan itu, Idris yang merupakan Pengerusi Pungutan Dana Kompleks PAS Pusat itu memohon agar semua ahli PAS tidak berasa keberatan untuk menginfaq bagi menjayakan pembinaan kompleks ini. 

“Bersama-sama Ahli Jawatankuasa Pembinaan Kompleks Pas Pusat, kita telah memutuskan bagi memastikan setiap ahli PAS dapat menderma RM10 sempena Ramadan al-Mubarak ini,” pesannya.

Beliau juga yakin dan percaya dengan semangat daripada semua ahli PAS, dengan menyasarkan 500,000 orang daripadanya akan mencapai sasaran bagi melunaskan baki bayaran.

“Marilah kita bersama-sama berganding bahu dan saya menyeru saudara semua cintakan kepada perjuangan bagi menjayakan misi kita ini. 

“Semoga Allah SWT memberikan kemudahan dan keberkatan bagi menjayakan cita-cita kita bersama,” katanya. – HARAKAHDAILY 25/3/2024

- Advertisement -