Parti lebai ke gerbang Putrajaya

SATU-satunya parti yang ‘total’ bersih dari segi salah laku dan moral. Terbukti di Kelantan puluhan tahun mentadbir dengan penuh integriti dan amanah kepimpinan. Berteraskan konsep dosa dan pahala berprinsipkan Ubudiyyah, Mas’uliyahdan Itqan.

Suluhan ini disebarkan aura kepimpinan ‘lebai‘ ke Negeri Terengganu dengan aura dan aspirasi yang sama dengan Islam Memimpin Perpaduan.

Pelbagai tohmahan, ejekan, perlian, sinis, dan prejudis terhadap kemampuan ‘parti lebai’ ini memimpin. Namun jiwa besar para pimpinan ‘parti lebai’ dengan semangat Budaya Politik Matang dan Sejahtera (BPMS) mampu menangkis segala cercaan langsung mahupun maya.

Advertisement

Kini;

Tidakkah rakyat Malaysia ingin menyaksikan parti lebai ini memberi sesuatu perubahan dalam pentadbiran negara tercinta ini?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin merasai keharmonian dan kesejahteraan yang dipandu parti lebai?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin merasai keadilan yang diserlahkan oleh parti lebai ini?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin menyaksikan integriti dan amanah kepimpinan dalam Menteri-menteri yang di lantik?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin menyaksikan Islam mampu didaulatkan di atas paksinya yang sebenar?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin menyaksikan kebebasan beragama, berbudaya sebagaimana harmoninya perpaduan di Negeri Kelantan dan Terengganu?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin menyaksikan kedaulatan negara terpelihara kukuh?

Tidakkah rakyat Malaysia ingin menyaksikan kemakmuran dan pembangunan negara ke arah lebih baik dengan panduan syariat?

Tidakkah rakyat Malaysia menyaksikan bagaimana ‘tentera merah’ kami berbakti dengan slogan ‘beramal kerana Allah’ melangkaui sempadan politik, bangsa dan budaya. Semuanya disantuni seadilnya walau tiada imbuhan.

Jika sebelum ini, rakyat Malaysia sanggup memberi peluang dan ruang kepada parti dan pimpinan yang punya isu moral dan akhlak untuk mentadbir negara.

Alangkah tidak adilnya untuk tidak memberi peluang dan ruang kepada parti lebai untuk menabur bakti dengan penuh keikhlasan dan amanah semata demi rakyat Malaysia.

Kenapa begitu prejudis kepada parti lebai ini dalam memandu negara? Buktikan ‘parti lebai’ ini amalkan dasar ‘Taliban’ sebagaimana dimomokkan di negeri yang diperintah.

Kini parti lebai ke Putrajaya dengan penuh amanah dan tanggungjawab demi membimbing, menegur, menasihati, dan memimpin kerajaan untuk membina Malaysia Sejahtera dengan aura ‘Islam Memimpin Perpaduan’.

‘Parti lebai’ ini melangkah gagah memasuki gerbang Putrajaya dengan semangat dan keazaman tinggi untuk mengetuk pintu hati pimpinan seluruhnya untuk tunduk dan patuh perintah-Nya untuk memastikan Malaysia Sejahtera untuk semua.

“Islam Memimpin Perpaduan”

“Islam Memimpin”
“Daulat Tuanku”

AKHI MAL – HARAKAHDAILY 2/3/2020

PENAFIAN:
HarakahDaily tidak bertanggungjawab terhadap pandangan yang dikemukakan daripada artikel ini. Ia pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya menggambarkan pendirian HarakahDaily mahupun pendirian rasmi PAS. Segala risiko akibat penyiaran ini menjadi tanggungjawab penulis sendiri.