
PENDANG: Kejadian ribut yang melanda kira-kira jam 4.30 petang semalam menjejaskan 72 penduduk di Taman Seri Delima dan Kampung Pulang Macang.
Sebanyak 24 rumah di Mukim Ayer Putih terbabit mengalami kerosakan akibat dibadai ribut. Begitu juga beberapa rumah di Kampung Pulau dan Senggora turut terjejas.
Kerosakan rumah dan harta milik penduduk turut perhatian segera Adun Tokai, Dato’ Dr Mohd Hayati Othman dengan meninjau lokasi kejadian. (Foto atas)
“Saya berharap penduduk yang tinggal di lokasi berisiko dilanda ribut sentiasa bersiap siaga menghadapi sebarang kemungkinan.
“Lagi pun sekarang cuaca tidak menentu. Semoga Allah memelihara kita dan menjauhkan sebarang musibah serta kerosakan harta benda kita,” katanya ketika ziarah kebajikan ke lokasi kejadian hari ini. – HARAKAHDAILY 2/11/2023











