KUALA LUMPUR: Ahli Dewan Negeri (ADN), Hassanuddin Salim menghargai pekerja Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP) yang membaiki kebocoran paip di Jalan Bangau Tanjung, Temerloh.
Katanya, dalam rondaan membuat tinjauan lokasi-lokasi terkesan akibat hujan lebat dan angin kencang semalam, terserempak pula dengan pasukan PAIP yang sedang membaiki paip bocor di kawasan itu.
“Kami berhenti untuk melihat sendiri dan bertanya khabar dengan pekerja yang sedang bertungkus lumus untuk membaiki kebocoran dengan segera demi manfaat kira-kira 500 akaun yang terjejas,” katanya dalam catatan di Facebooknya, hari ini.
Menurutnya, antara isu di situ adalah paip asbestos simen yang sudah lama dan semakin mereput yang menyebabkan kerap terjadi paip pecah dan bocor.
“Tahniah dan terima kasih kepada semua pekerja PAIP Temerloh yang terlibat dan begitu komited dengan tugasan mereka demi memastikan keselesaan semua pengguna yang terlibat,” ujarnya lagi.
Katanya, kerja telah dapat disiapkan dalam tempoh yang singkat dan bekalan dapat dikembalikan seperti biasa. – HARAKAHDAILY 23/8/2024