Malaysia Airlines, Manchester United umum kolaborasi

Manchester United mengumumkan kerjasama dengan syarikat penerbangan negara, Malaysia Airlines. (FOTO: Business Wire)
- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Malaysia Airlines dan Manchester United telah mengumumkan kolaborasi yang menyaksikan syarikat penerbangan kebangsaan itu akan menjadi syarikat komersial rasmi bagi kelab gergasi bola sepak itu.

Kerjasama itu diumumkan oleh Pengarah Urusan Kumpulan Malaysia Airlines, Izham Ismail, pada pameran perdagangan industri di Kuala Lumpur.

- Advertisement -

Majlis berkenaan turut dihadiri, mantan pemain pertahanan Manchester United, Patrice Evra dan Wes Brown yang terbang ke Kuala Lumpur untuk berkongsi pengalaman mereka mengembara ke seluruh dunia sebagai pemain dan duta untuk kelab berkenaan.

“Kami berbesar hati untuk mengumumkan kerjasama menarik ini dengan Manchester United, sebuah kelab yang sinonim dengan kecemerlangan dan semangat bersukan di seluruh dunia.”, ujar Izham, lapor Business Wire.

Dalam pada itu, menyentuh tentang kepentingan mengenai kerjasama antara Manchester United dan Malaysia Airlines, Evra berkata, sokongan yang diterima daripada penyokong di rantau Asia terhadap United sebagai sangat menakjubkan.

“Manchester United mempunyai peminat dari seluruh dunia, dan sokongan penuh semangat yang kami ada di Asia tidak pernah gagal untuk menarik perhatian saya.

“Saya gembira dapat berkongsi perkongsian kami dengan Malaysia Airlines dengan peminat tersebut dan memperkenalkan mereka kepada perkhidmatan terbaik dalam kelas yang mereka tawarkan.”

“Wes Brown dan saya pergi ke sini dengan Malaysia Airlines, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka untuk perjalanan yang begitu selesa. Dari makanan hingga tempat duduk yang selesa dan perkhidmatan yang mesra, semuanya sempurna,” tambah Evra.

Sementara Brown pula berkata, beliau cukup bertuah untuk mewakili Manchester United di acara di seluruh dunia.
“Saya telah melawat Malaysia banyak kali, dan saya sentiasa terpesona dengan sambutan hangat yang saya terima.

“Malaysia Airlines ialah perwakilan sebenar budaya mesra Malaysia, dan saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan mereka untuk melibatkan diri dengan penyokong hebat kami,” katanya. – HARAKAHDAILY 22/3/2024

Link asal

- Advertisement -