PAS Tangga Batu kumpul RM21,000 untuk Palestin

MELAKA: PAS Kawasan Tangga Batu berjaya mengumpul sebanyak RM21,000 untuk Tabung Palestin PAS Pusat yang dikutip dari semua Jawatankuasa Pilihan Raya DUN (JPRD) di dalam kawasan ini.

Advertisement

Menurut Timbalan Yang Dipertua PAS kawasan itu, Rafie Ahmad, jumlah tersebut pada asalnya berjumlah RM15,000 pada sebelah petang, namun sebanyak RM5,000 lagi berjaya dikutip lagi sebelum ceramah bermula.

“Alhamdulillah, walau pun pada mock cheque kita sudah tulis RM15,000, tetapi jumlah keseluruhan sehingga ke saat ini ialah RM20,000.

“Dan baru sekejap tadi ada tambahan RM1,000 lagi sumbangan daripada Ahli Parlimen Tangga Batu, Bakri Jamaluddin,” ujar beliau ketika Ceramah Solidariti Palestin Parlimen Tangga Batu di Pusat Khidmat Parlimen ini, di sini, malam tadi.

Mock cheque sumbangan telah diserahkan oleh Ahli Parlimen Tangga Batu, Bakri Jamaluddin kepada Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Ustaz Dr Riduan Mohamad Nor yang juga sebagai penceramah utama program tersebut. (Foto atas)

Turut berceramah ialah Pengerusi NGO Muafakat Ummah Melaka, Datuk Seri Mohamad Ali Mohamad dan Pengarah Jabatan Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat, Muhamad Nazrul Hakim Md Nazir. – HARAKAHDAILY 20/11/2023