Sancho diharamkan guna semua kemudahan MU

Pergeseran antara Jadon Sacho (kiri) dan Erik ten Hag kini semakin melarat dan serius. (FOTO: X)

LONDON: Jadon Sancho dilaporkan telah diharamkan daripada menggunakan semua kemudahan pasukan utama di Manchester United (MU), termasuk ruang makan pasukan itu.

Penyerang England itu telah berlatih bersama-sama pemain akademi kelab itu sejak menuduh Erik ten Hag berbohong mengenai alasan kenapa beliau tidak menyertai skuad kerana kekalahan mereka di Arsenal pada awal bulan ini.

Advertisement

Selepas Sancho mengecam bos Red Devils itu di media sosial, Ten Hag mengasingkan pemain itu daripada latihan bersama rakan-rakan sepasukannya.

Namun kini,  Daily Mirror melaporkan bahawa Sancho juga telah dihalang daripada semua kemudahan pasukan utama di tempat latihan MU di Carrington.

Laporan itu menambah bahawa Sancho juga tidak dibenarkan makan bersama-sama pemain pasukan utama di MU; dan sebaliknya mesti makan dengan hanya pemain akademi.

Sementara, talkSPORTs melaporkan bahawa MU akan meneruskan ‘perang saraf’ terhadap Sancho itu, selagi beliau enggan meminta maaf kepada Ten Hag.

Rakan sepasukan pemain antarabangsa England itu termasuk rakan sekerja Three Lions, Marcus Rashford difahamkan telah menggesa Sancho untuk menelan harga dirinya dan meminta maaf kepada Ten Hag bagi menamatkan perselisihan itu.

Melainkan pendiriannya berubah, MU bersedia untuk mendengar tawaran Sancho apabila jendela perpindahan dibuka semula, dengan Borussia Dortmund berpotensi menunjukkan minat untuk menandatanganinya semula.

Sumber yang rapat dengan Ten Hag berkata lelaki Belanda itu tidak berpuas hati dengan kebuntuan semasa, tambah laporan talkSPORTS itu lagi.

Terdahulu, Sancho telah dibuang daripada latihan pasukan utama berikutan perbincangan pertarungan dengan Ten Hag yang tidak menerima dakwaan pengurusnya bahawa beliau telah  diketepikan daripada skuad kerana kekalahan 3-1 kepada Arsenal kerana  tidak berlatih dengan cukup baik.

Pemain berusia 23 tahun itu berkata, beliau telah dijadikan kambing hitam oleh Ten Hag dan enggan meminta maaf

Sancho dirakam menonton perlawanan MU Bawah-18 di Carrington pada hari yang sama pasukan skuad pertama bermain Brighton di Old Trafford.

Difahamkan sekumpulan pemain MU tidak bersetuju dengan keputusan untuk membuang Sancho.

Terdahulu juga, Ten Hag berkata sebelum kemenangan MU di Burnley hujung minggu lalu: “Saya tahu (mengenali) pemain saya.Semua orang boleh membuat cadangan, kami okey dengannya. Di MU, anda perlu memenangi setiap perlawanan supaya ia tidak mengubah apa-apa. 

“Seperti biasa, ia mengenai cara kami menentang Burnley, tiada perlawanan mudah, pastinya bukan menentang Burnley.”

MU bakal beraksi pada malam ini, Selasa (26 Sept) berhadapan pasukan Crystal Palace dalam liga Piala Carabao. – HARAKAHDAILY 26/9/2023