Surat sokong Hishammuddin jadi PM palsu

KUALA LUMPUR: PAS menafikan mempunyai sebarang kerjasama dua pihak dengan Parti Warisan Sabah (Warisan) untuk menyokong Datuk Seri Hishammuddin Hussein sebagai Perdana Menteri Malaysia yang baharu.

Ketua Penerangannya, Kamaruzaman Mohamad berkata, tuduhan tersebut adalah tidak benar dan surat yang tular di beberapa platform media sosial adalah palsu.

Advertisement

“Saya menafikan kenyataan tersebut dan ia telah mendapat pengesahan bahawa maklumat tersebut adalah palsu,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Tambahnya, perkara itu turut disahkan oleh Setiausaha Agung PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan dan Ahli Jawatankuasa Harian PAS Pusat bahawa maklumat itu adalah palsu.

Kenyataan media yang bertarikh hari ini tular kononnya PAS bersepakat bersama parti yang dipimpin oleh Datuk Seri Shafie Apdal itu untuk menyokong Hishammuddin sebagai Perdana Menteri gara-gara pandemik Covid-19 yang semakin meruncing.

Kandungan kenyataan media berkenaan yang terdapat tandatangan Takiyuddin dan Setiausaha Agung Warisan, Datuk Loretto Padua Jr menyebut keputusan itu dibuat sebagai langkah menyelamatkan negara dari terus berada dalam krisis kesihatan dan ekonomi. – HARAKAHDAILY 11/6/2021