Briged Al Qassam beri amaran akan bom Tel Aviv

PEMUDA Palestin lengkap bersenjata kelihatan berkumpul di Ramallah bersiap sedia di atas gesaan kumpulan pejuang Palestin untuk bertindakbalas sempena hari kebangkitan yang bermula pada Selasa ini. (Gambar 1)

Amerika Syarikat menggunakan kuasa veto buat kali ketiga dalam mesyuarat khas Majlis Keselamatan PBB yang diadakan buat kali ke tiga dalam seminggu bagi menghalang dikeluarkan kenyataan mengutuk pengeboman regim zionis Israel ke atas Semenanjung Gaza.

Edrogan menyatakan bahawa Joe Biden mempunyai ‘tangan yang berlumuran darah’ kerana menyokong rejim zionis Israel.

Advertisement

Briged Al Qassam menlancarkan roket ke arah bandar Sedirot.

Tentera rejim zionis Israel menembak orang ramai yang menghampiri pagar sempadan antara Lubnan dan Israel berdekatan bandar Manara.

Sebuah kilang dan kediaman di Sedirot mengalami kerosakan teruk akibat terkena roket pejuang Palestin. (Gambar 2)

Pesawat pejuang regim zions Israel melancarkan siri serangan terbaharu ke atas Semenanjung Gaza semalam yang menyasarkan bangunan kediaman, perkilangan, rumah anak yatim dan pejabat Kementerian Wakaf yang mengakibatkan tiga terkorban dan ramai yang mengalami kecederaan. (Gambar 3)

Pusat Komersial Al Ramal di Semenanjung Gaza musnah apabila dibedil roket pesawat pejuang rejim zionis Israel pada petang semalam. (Gambar 4)

Seorang kanak-kanak terkorban dan ramai yang cedera apabila pesawat pejuang rejim zionis Israel mengebom sebuah bangunan kediaman di tengah Gaza lewat petang semalam.

Sekumpulan pendatang haram Yahudi melakukan provokasi rumah ke rumah ke atas penduduk Palestin di Sheikh Jarrah. (Gambar 5)

Lapan pendatang haram Yahudi cedera akibat terkena bedilan roket pejuang Palestin di Asdood. (Gambar 8)

Sebanyak 247 kes baharu Covid-19 dicatatkan di Palestin semalam.

Pesawat pejuang tentera udara rejim zionis Israel mengebom penempatan rakyat Palestin di ‘Maldives Gaza’ yang terletak di pinggir pantai di barat bandar Gaza semalam. (Gambar 6)

Pesawat pejuang rejim zionis Israel memusnah sebuah rumah kediaman di Beit Hanoun, utara Semenanjung Gaza. (Gambar 7)

311 pendatang haram Yahudi cedera semenjak bermulanya konflik Palestin-Israel kali ini.

Briged Al Qassam: Kami memberi amaran kepada musuh jika mereka tidak menghentikan pengeboman ke atas rumah dan lain-lain kediaman, kami akan sekali lagi mengebom Tel Aviv.

Briged Al Qassam melancarkan roket ke arah pangkalan tentera rejim zionis Israel Tel Nof Al Jawiya, Hatzor dan Raim.

Canselor Jerman, Angela Markel menyatakan solidaritinya terhadap Israel dalam perbualan telefon dengan Benjamin Netanyahu.

Laporan terbaharu Kementerian Kesihatan Gaza memaklumkan bahawa jumlah korban akibat pengeboman berterusan rejim zionis Israel meningkat kepada 212 termasuk 61 kanak-kanak dan 36 wanita termasuk lebih 1,400 orang yang cedera.

Dua terkorban manakala ramai lagi yang cedera apabila pesawat pejuang rejim zionis Israel mengebom bangunan Faisal Al Shawa di bandar Gaza. (Gambar 9)

Roket yang dilancarkan pejuang Palestin mengenai pusat kewangan di Tel Aviv. (Gambar 10)

Obaid Akram Jawabra terkorban setelah ditembak tentera rejim zionis Israel ketika bertempur di pintu masuk kem Aroub utara Hebron. (Gambar 11)

Selamatkan Masjidil Aqsa, Bebaskan Palestin. – HARAKAHDAILY 18/5/2021

(Kredit: Al Jazeera Channel, Alarabiya Palestine, Al Quds, Shehab & Gaz)